Wednesday, July 10, 2013

TRR2013 etapa10 Brezoi - Cabana Tudor Petrimanu

Ne trezim fara ceas si cu mare chef de alergat la 5 dimineata, dupa o noapte odihnitoare petrecuta intr-un hotl chiar pe malul Oltului.
In fata noastra se afla una dintre cele mai frumoase etape ale acestei traversari, etapa care inlantuie o mare parte din vaile Lotrului si a Latoritei pana la lacul Petrimanu.
De la bun inceput racoarea diminetii ne impinge de la spate si apreciem traficul redus in comparatie cu cel de pe Valea Oltului, care ramane din ce in ce mai in spate.
Ne bucuram de peisajul deosebit al lacului de acumulare de pe Lotru, cu panorama varfurilor care se oglindesc in apa linistita.
Dupa ora 11 incep sa se stranga nori de furtuna in jurul nostru, dar nu avem parte decat de un soare arzator, care pare ca se misca dupa noi si ne face sa suferim de caldura.
In plus, in aer se simte si umezeala acumulata dupa ploaia de ieri, si incetinim ritmul ca sa nu ne sufocam.
Mai taras, mai grapis, ajungem la bifurcatia catre Ciunget si parasim valea Lotrului.
Imediat dupa Ciunget, facem o pauza in dreptul uzinei electrice.
Un paznic vigilent vine sa ne atraga atentia ca nu cumva sa facem poze si ne sfatuieste sa fim atenti la vipere. Ne arata exemplificator o vipera de circa 20 de cm lungime si anemica ca o andrea, pe care tocmai o strivise in mijlocul drumului.
Urcarea de la Ciunget in sus, desi nu este foarte lunga (18 km), ne lasa impresia ca nu se mai termina. In cele din urma, soarele dispare si norii incep im sfarsit sa ne stropeasca cu o ploaie rece care ne da avant.
Admiram cascada "Apa Spanzurata" apoi imediat ajungem la lacul Petrimanu si implicit la Cabana Tudor Petrimanu, locul sfarsitului de etapa (~54km).
Avem ocazia sa mancam pastrav pe care il prindem cu mana noastra din mica pastravarie construita langa cabana si care se dovedeste deosebit de gustos.
Preturile cam piperate pentru cazare si mancare, insa nu avem de ales ....
Si din din pacate nu avem nici semnal la mobil, asa ca postarea pe site va trebui sa astepte pana maine.





0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home