Monday, May 24, 2010

2010 05 23 Hercules Marathon - trail running

M-am bucurat sa revin in zona Cheilor Cernei pentru a alerga la Hercules (maraton) - parerea mea ca ar fi fost mai corect sa se fi numit Hercule Trail Run, asta fiindca sunt conservator si cred ca un maraton trebuie sa respecte distanta clasica de 42.195km .
Dar, atat cu critica, fiindca in rest efortul organizatorilor a fost impresionant. Cateva lucruri demne de remarcat: prima competitie montana din Romania la care s-au folosit cip-uri pentru inregistrarea timpilor; marcajul absolut exemplar, in special in zona de gol alpin unde s-au folosit fanioane rosii; puncte de alimentare foarte bine organizate si nu in ultimul rand respectarea programului cu foarte mici exceptii.
A plouat, a fost mult noroi, s-a alergat tare si se vede clar ca nivelul de pregatire al participantilor creste vertiginos. Am vazut fete fericite, alergatori din toate colturile tarii care s-au bucurat sa se afle impreuna pe munte.

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Am "vazut" si eu atmosfera de acolo din cele "n-spe" mii de poze si mi-am promis ca la anul sa particip. Referitor la lungime, chiar m-am intrebat de ce nu a putut fi facuta de 42,195? Oricum a inceput sa se "miste" si la noi domeniul.. ceeace e de bine.
Sanatate si numai bine!
Stan.

May 28, 2010 at 5:52 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home