Friday, July 5, 2013

TRR2013 etapa6 Mosna - Cartisoara

Ne despartim cu greu de Mediasul atat de primitor, si pe o vreme innorata (in sfarsit), ne indreptam spre Agnita. Drumul este superb, serpuind prin paduri si depasind mai multe "hule".
Nu ne deranjeaza prea mult urcarile caci incepe sa ploua si incepem sa functionam in regim de "racire cu apa". Din pacate pentru insotitori si biciclisti nu este la fel de bine si incep sa apara umbrele, pelerine si "figuri plouate".
La intrarea in Agnita, este prezent la post un filtru de politie rutiera.
Agentul din mijlocul drumului, imi arunca o privire dojenitoare si simt ca ar vrea sa ma certe ca alerg pe carosabil, dar mai mult ca sigur ca mina mea obosita si faptul ca eram ud din cap pana in picioare, il fac sa renunte. Vorba unui prieten: "Nu ma ajuta fatza!"
Eu si John suntem cam nerabdatori astazi si tragem tare cu alergatul. Nu suntem chiar de tot vinovati, din spate ne tot alearga niste nori amenintatori si tunetele care bat din ce in ce mai aproape.
Odata iesiti la satul Noul Roman ne izbeste direct in fata panorama grandioasa a Fagarasului. Simtim un nod in gat de emotie cand realizam ca am traversat aproape jumatate de tara ca sa ajungem la Lantul Carpatic. Zona in care suntem noi este in soare, soarele acela de dinainte de furtuna, care te arde in timp ce din spate ne gonesc  norii negri iar in fata ne asteapta crestele semete pe care inca se ghiceste zapada.
Dupa cei 65 de kilometri ai etapei de azi, ajungem intr-un final in Cartisoara,  pentru o pauza binemeritata. Maine ne asteapta Transfargarasanul si ne rugam pentru veme buna.




1 Comments:

Anonymous Viorel D said...

Urcare si coborare usoara pe si depe Transfagarasan!
In urma cu cateva zile se cobora cu parapanta de la Balea Lac.
Viorel D

July 6, 2013 at 1:45 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home