Wednesday, July 3, 2013

TRR2013 etapa 4 Budesti-Ludus

Am avut parte de o noapte agitata la Hanul Km 17 din Jucu. Camerele erau prost antifonate, asa incat am auzit toate camioanele care treceau pe sosea si din cand in cand cate un tren care facea sa vibreze toata camera. 
Si ca sa fie distractie pana la capat, o data la jumatate de ora bucatarul mai batea niste schnitzele - probabil pentru niste soferi nocturni -  si le batea atat de tare, ca duduiau peretii casei !!!. 
In zadar am coborat la receptie sa-i rog sa termine cu batutul, caci bucatarul avea propriul ritual la care nu vroia sa renunte cu niciun chip. 
Si asa, dupa circa 4 ore de somn agitat, ne trezim si parcurgem cu masinile distanta de 50 Km, inapoi pana la punctul de start. 
Traseul de astazi : monoton si lung (61k m), caldura mare, foarte putina umbra.
Echipele de suport fac eforturi sa gaseasca puncte de alimentare cu umbra, care sa fie plasate nici prea aproape, nici prea departe pentru alergatori - care si-asa sunt foarte incercati de oboseala datorata caldurii.
Moralul meu  nu a fost azi la inaltime - si scadea pe masura ce treceau kilometri si se intetea caldura. 
Noroc cu peisajele, care nu se dezmint - frumusetea regiunii prin care trecem este spectaculoasa, desi indreptandu-ne spre sud, remarcam o oarecare schimbare de colorit, din verde crud si intens catre galben .
Pe la Mihaiu de Campie trecem pe langa niste lacuri pe malurile carora pescari isi incearca norocul, iar eu ma gandesc cu mare voluptate la cat de rece trebuie sa fie apa si cum ar fi daca as sari sa fac o baie.
John se simte bine in continuare si alearga in fata, are chef si nu-l deranjeaza caldura, eu cu Daniel alergam linistit incercand sa conservam cat mai multa energie sub soarele toropitor. 
Sfarsit de etapa in forta, dupa o urcare in panta de aproximativ 400 de metri, pana la la Motel Salcamul din Ludus. O bere rece la sosire si ceva racoare in interior ne readuc incet - incet moralul pe linia de plutire.
 De afara, motelul nu pare cince-stie-ce, insa ne uimeste cu ospitalitatea personalului si curatenia interioarelor.
 





 

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

La multi ani! pentru Ana, dar slabe sperante sa va mai opreasca o felie de tort pana ajungeti voi pentru ca a avut chef cu prietenii azi.
Aveti grija de voi , tot inainte!
Mery, Nelu si Dorina

July 3, 2013 at 9:28 PM  
Anonymous Viorel D said...

Am aflat de la Stefan B despre acest al treilea TRR si speram ca ieri sa va vad pe Transfagarasan. Erati insa ceva mai sus si abia peste cateva zile veti traversa Carpatii. Inca mai e zapada spre doua mii de metri altitudine. Sa va mearga bine!
Viorel D

July 4, 2013 at 1:17 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home