Monday, July 1, 2013

TRR2013 etapa2 Viseul de Sus - Salva

Dupa o noapte cu mult cantec maramuresan - nunta de rigoare intr-o zi de duminica -  ne despartim cu greu de confortul de la Hotel Gabriela, si plecam pe o vreme racoroasa spre Moisei de unde drumul nostru coteste in sfarsit spre Sud.
Trecem o succesiune de doua urcari care culmineaza in Pasul Setref la 816 metri altitudine. Peisajul este superb. In stanga si in dreapta se intind fanate, pe care trudesc oameni harnici la cosit. Mirosul de iarba proaspat cosita e imbatator. Undeva in dreapta noastra, se disting varfurile masivului Rodna ce par ca inteapa niste nori amenintatori.
Din pas incepe o coborare lunga pe Valea raului Salauta. De pe la kilometrul 30, caldura incepe sa se simta iar oboseala acumulata in picioare isi spune cuvantul.
Undeva mai jos trecem prin satul Cosbuc si facem cateva fotografii la muzeul George Cosbuc (numai eu si Daniel, caci John era in fata). Tot aici trecem pe langa o alta atractie turistica locala, un pod de lemn acoperit construit in 1778 de catre italieni inrolati pe atunci in regimentul de graniceri din Nasaud.
Ultima bucata de drum, intre Cosbuc si Salva, e parcursa pe o caldura toropitoare care ne cam chinuie, mai putin John care s-a simtit excelent si care a alergat pe jos si distanta de 3km care ne separa de pensiunea unde vom innopta!
Astazi am avut un eveniment deosebit de sarbatorit, ziua aniversara a Elvierei, fiica lui John. A avut parte de tort un cadou si i-am cantat La Multi Ani in romana.
Dupa masa de seara, cu ocazia plimbarii de rigorare, am descoperit ca in Nasaud exista si un Muzeu Graniceresc !!! Din pacate e inchis la ora asta, si ne promitem sa revenim poate altadata ci copiii sa le aratam si lor frumoasa noastra tara.




1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Ii spunem si noi La multi ani! Elvierei si salivam la tort.
Un pahar de vin in schimb o sa bem in sanatatea voastra si sa va uram in continuare sa va tina picioarele ca mai e drum lung.
Mery Nelu si Dorina

July 2, 2013 at 10:07 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home