Thursday, July 4, 2013

TRR2013 etapa5 Ludus - Mosna

Trezitul la ora 5 dimineata, asa cum ne propusesem, ne-a permis sa avem un mic-dejun frugal pe terasa motelului Salcamul si sa putem lua startul la ora 6, pe racoare .
 Echipele de suport ne-au secondat indeaproape, inclusiv cei doi biciclisti insotitori - care din motive de trafic rutier foarte intens si periculos -  si-au urcat bike-urile pe masina si au mers cu masina .
Prima oprire pentru alimentare s-a facut in satul Cuci, unde am intalnit carute cu tigani matinali si cai frumos inzorzonati,
In Iernut, cand inca nu se facuse ora 7, s-au si infiintat langa noi trei tigancuse abia trezite din somn, cersind foarte convingator, cu candoare si tupeu ...
Dupa aproape 14 Km pe drumul national, intram in sfarsit pe judeteanul spre Tarnaveni, mai putin circulat si care a permis tinerilor nostri biciclisti sa-si coboare 'uneltele' de pe masina si sa se apuce de pedalat.
Urcarile si coborarile "hulelor" - cum li se spune in aceasta zona dealurilor - au fost o incercare pentru toti alergatorii in special dupa ora 10, cand caldura a inceput din nou sa se faca simtita.
Noroc cu peisajele, absolut incantatoare, si cu umbra copacilor care mai atenuau din senzatia de oboseala acumulata deja pana la aceasta etapa.
Eu am inceput sa-i cer Ioanei sa se opreasca dupa primii 3 Km intre punctele de alimentare si sa-mi dea un bidon cu apa rece sa ma racoresc si sa ma hidratez, caci transpir foarte mult.
John si Daniel nu au aceleasi probleme, sau cel putin nu la fel de mari ca mine.
In satul Botorca, aproape de Medias, am avut placuta surpriza sa intalnim doi fani, ale caror nume nu le-am retinut din pacate - caci eram destul de obosit -  care ne-au intampinat cu urari de "Hai Romania' si fluturand din poarta drapelul tricolor. M-am oprit sa vorbesc cu ei si mi-au spus ca au auzit de noi . Nu stiam ca suntem asa mari vedete ...
Oricum, le multumesc mult pentru gestul lor, care m-a impresionat, caci suntem mai degraba obisnuiti cu remarci de genul : "Da' pentru ce alergati ?" sau  "Ce castigati?" sau "Baaaaa, mai repede, ce asta e alergat la voi ????" si altele.

Inainte de Blajel, ghici cine vine in inatampinarea noastra? Bunul nostru prieten Corin Zinz din Medias, calare pe a lui nelipsita bicicleta. Isi propune sa ne ajute in vreun fel,  si ii lasam in grija pe micii nostri biciclisti ca sa-i ghideze pana la hotel.
Noi stim drumul, si oricum, sfarsitul de etapa e prevazut dincolo de orasul Medias, asa ca nu are nici un rost sa-i taram dupa noi pe biciclisti doar de dragul de a-i pune sa faca niste kilometri in plus pe o arsita dogoritoare.
Sosirea ne reuneste cu alti prieteni dragi: Corina - sora lui Corin si Domnu'Mihai, tatal lui Cordinm toti medieseni pe cinste, carora le multumim pentru caldura cu care ne-au inconjurat in plus fata de cea de afara .
Seara, la hotel, alta supriza, alti prieteni din Medias vin sa ne vada, Flori si Titi la fel numai suflet mare si inima cat cuprinde. Flori ne-a adus prajituri cu rubarba, Hajni ne-a facut niste eclere speciale, iar bucatarul de la Casa Honterus a gatit deosebit, incat eu cred ca azi am terminat ziua cu mai multe kilograme decat am inceput-o, asta in ciuda celor 59km alergati.
Tuturor le multumim ca ne-au facut aceasta zi de neuitat.





6 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Hai, hai ... ca se apropie dragii de munti, cu apa vie va veti drege setea...iar padurile va vor inconjura cu racoarea lor...suntem cu voi in gand si in inima!
Lucian

July 5, 2013 at 12:07 AM  
Blogger Narcis Badea said...

Urmăresc relatările. ;) Multă baftă și să ne vedem cu bine joi seara!

July 5, 2013 at 6:48 PM  
Anonymous Anonymous said...

Salutam si noi pe Titi si Flori si le multumim celor care au putut veni sa va sustina, noi doar cu gandul, dar intens. Sper sa mai aveti surprize placute si cu alti fani , asta stiu ca va da putere in continuarea cursei.
Bafta in continuare! Meri si Nelu

July 5, 2013 at 8:04 PM  
Blogger Serban Chiurlea said...

Multumim frumos tuturor celor care sunt alaturi de noi. Gandurile voastre bune, ne dau aripi!

July 5, 2013 at 9:27 PM  
Blogger Gabi Solomon said...

Ooo ce echipa frumoasa!
Multa bafta in continuare si picioare tari. Suntem cu gandul la voi!

July 8, 2013 at 6:08 PM  
Anonymous Viorel D said...

Da, frumoasă echipă. Ve-ţi scrie istorie !
Viorel D

July 12, 2013 at 11:55 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home